Top Ad unit 728 × 90

random

Istraživanje: Spotify najpopularniji servis za streaming muzike na svijetu

Prema najnovijem App Annie istraživanju, Spotify je ubjedljivo najpopularniji servis za streaming muzike na svijetu - i to kako na iOS-u, tako i na Androidu.
Na drugom mjestu po popularnosti na obje navedene platforme se našla Pandora, dok su na trećem i četvrtom završili SoundCloud i TuneIn Radio, s tim da je SoundCloud popularniji na iOS-u, a TuneIn na Androidu.
Kako prenosi The Next Web, Pandora je i dalje najpopularnija u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je na globalnoj listi popularnosti na trećem mjestu, a zanimljivo je i to kako je Tidal u manje od godinu dana nakon lansiranja uspio završiti na petom mjestu liste muzičkih streaming aplikacija po zaradi.
Što se tiče Apple Musica i Google Play Musica, oni nisu uključeni na listu, a razlog je prema riječima App Annie ekipe vrlo jednostavan - riječ je o aplikacijama koje stižu predinstalirane na iOS i Android uređajima, zbog čega smatraju kako se u broju njihovih korisnika "ne ogleda korisnički izbor", te kako se ne koriste isključivo za streaming muzike.
Više detalja o samom izvještaju, kao i kompletne liste najpopularnijih aplikacija i servisa možete pronaći na ovom linku.
Istraživanje: Spotify najpopularniji servis za streaming muzike na svijetu Reviewed by Unknown on 12:42 Rating: 5

Nema komentara:

Sva prava zadržava Frisko za Vas © 2015 - 2016
Dizajnirao Hadis Bosnić

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Pokreće Blogger.